piątek, 1 czerwca 2012

Kurczak curry

     Składniki: 
  • kawałek fileta z kurczaka (ok.150g)
  • 1 mała cebula
  • kilka półplasterków marchewki
  • kilka cienkich słupków pietruszki
  • kilka plasterków pora
  • natka pietruszki
  • jogurt 0% (ok. 70g)
  • curry, chilli, sos sojowy
     Przygotowanie:   
  1. Kurczaka kroimy w paseczki, posypujemy curry i chilli.
  2. Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w półplasterki, marchewkę, pietruszkę i por. Podlewamy wodą. Dodajemy sos sojowy i curry.
  3. Kiedy warzywa zmiękną, dorzucamy kurczaka.
  4. Do szklanki wsypujemy łyżkę curry i zalewamy odrobiną gorącej wody, aby się rozpuściło. Dodajemy miksturę do jogurtu, mieszając, aby się nie zważył.
  5. Gdy kurczak będzie gotowy, ściągamy patelnie z ognia i wlewamy jogurt. Po wymieszaniu, od razu przekładamy na talerz, by jogurt się nie zważył.
  6. Posypujemy natką pietruszki.

     Potrawa ma ok. 215 kcal

1 komentarz:

  1. jej,ale to smakowicie wygląda ;-)
    uwielbiam kurczaka ^^
    czekam na następne nowości ;-)

    OdpowiedzUsuń