Składniki:
- kawałek fileta z indyka (ok. 150g)
- ok. 4 pieczarki
- kilka kaparów
- ząbek czosnku
- sól, pieprz, oregano
- 9 plasterków cukinii
- Na małym ogniu dusimy 2 pieczarki pokrojone w kosteczkę z wyciśniętym ząbkiem czosnku (można podlewać wodą, aby się nie przypaliło). Dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
- Kawałek fileta z indyka (bądź kurczaka) nacinamy tak, aby powstała kieszonka. Z obu stron posypujemy oregano i pieprzem.
- Gotowy farsz wkładamy do mięsa i wtykamy kapary.
- Tak przygotowany drób układamy na folii aluminiowej, składamy ją, żeby powstała koperta i smażymy.
- Na małym ogniu dusimy pozostałe 2 pieczarki pokrojone w plasterki (można dolać wody).
- Gdy filet będzie gotowy, wykładamy na talerz i układamy na nim/obok niego plasterki pieczarek.
- Plasterki cukinii układamy na folii aluminiowej i również składamy z niej kopertę, smażymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz